http://triotelepatico.weebly.com/

Solist 2016: Jeroen De Beer

 

In 2016 werkt het orkest voor 2 concerten samen met Jeroen De Beer, vioolstudent aan het Conservatorium. Hij brengt voor ons de Brandenburgse Concerten IV.

Jeroen De Beer (°1995, Knokke) begint als zevenjarige met vioollessen bij Hans Vermeersch aan de Kunstacademie van Knokke-Heist. Als hij tien is, stapt hij naar het Stedelijk Conservatorium in Brugge waar hij les volgt bij Karel Ingelaere. Hij behaalt er met grootste onderscheiding de einddiploma’s viool en kamermuziek.
Reeds op jonge leeftijd neemt Jeroen deel aan muziekstages en masterclasses in binnen-en buitenland o.a. bij Yossif Ivanov, Natalia Lomeiko, Jan Talich, Dora Schwarzberg, Alexei Moshkov, Sigiswald kuijken, Guido De Neve, Wouter Vossen, Erik Sluys ,Vegard Nilsen…
In 2012 wordt Jeroen toegelaten tot de jong talent-klas van Tatiana Samouil in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij nu zijn vioolstudies verder zet.
Jeroen doet orkestervaring op bij de Filharmonie, Het Nationaal Orkest van België, Ensemble des Jeunes Solistes de Belgique, Musique en Graves, Brussels Chamber Orchestra e.a. Ook als solist treedt hij op met onder andere Brussels Chamber
orchestra, orkest Stedelijk Conservatorium Brugge…

Jeroen neemt regelmatig deel aan wedstrijden en wordt als solist laureaat van Vlamo, Marnixfactor en Belfius Classics.
Ook als kamermuzikant neemt hij regelmatig deel aan masterclasses en volgt hij les bij Florian Wiek, Justus Grimm, Jaring Walta, Bart van Roer, France Springuel, Marcel Lequeux, Beate Hartmann, Dagmar Brauns,… en neemt hij deel aan wedstrijden met zijn pianotrio Trio Telepatico waarbij ze laureaat werden op de Vlamo wedstrijd, het Europees Muziekfestival voor de jeugd te Neerpelt, Storioni Concours en Belfius Classics waar ze in de Muntschouwburg het triple concerto van Alexander Tcherepnin vertolkten met orkest. In 2014 brengt Jeroen met zijn trio een eerste CD uit.

(Foto: http://triotelepatico.weebly.com/)