Het orkest

Kamerorkest Da Capo werd opgericht in 1980. Een zevental muzikanten deelden het enthousiasme voor kamermuziek en wilden in een kleine groep regelmatig samen musiceren. Hierbij was het niet alleen de bedoeling actief bezig te zijn met muziek, maar ook het muzikaal peil verder te ontwikkelen.
Ondertussen is Kamerorkest Da Capo uitgegroeid tot een groep van een twintigtal muzikanten, bestaande uit strijkers (violen, altviolen, celli en contrabas), fluit en piano. De leden van dit ensemble zijn leerlingen of oud-leerlingen van een muziekacademie of conservatorium. Oorspronkelijk waren zij vooral uit het Gentse afkomstig; nu komen zij vanuit de hele provincie Oost-Vlaanderen en daarbuiten. In 1993 behaalde Da Capo een Eerste Prijs op het Europees Muziekfestival voor de jeugd in Neerpelt. Van 1996 tot 2014 werd Kamerorkest Da Capo gedirigeerd door Renaat Ackaert. Sinds 2014 wordt het gedirigeerd door Tonny Osaer.

Dit ensemble geeft geregeld concerten en verleent eveneens zijn medewerking aan kooroptredens. Naast deze concerten wordt het dikwijls gevraagd voor het opluisteren van huwelijksvieringen, recepties en academische zittingen, en het begeleiden van kooruitvoeringen. Zo mag het rekenen op een aantal jaarlijks terugkerende uitnodigingen.

Kamerorkest Da Capo treedt vooral op in eigen land, maar mocht ook een aantal concerten in Duitsland en Frankrijk verzorgen. Het repertorium omvat werken gaande van de barokperiode tot het begin van de 20° eeuw.